Körsång satte punkt på slutkonferens

, Mässor, event och annat

Prästbild

Torsdagen den 12 februari gick slutkonferensen för Green Citizens of Europe av stapeln. Det hundratal personer som deltog i konferensen bjöds på såväl föreläsningar som sång- och dansunderhållning.

 

Arrangemanget började med att dansare i illgröna dräkter intog scenen. Dansuppträdandet som genomfördes av Balettakademien i Umeå, följdes av filmvisning. Filmen om Be Green Umeå regisserad av Martin Jonsson sammanfattar projektets mest centrala delar på 17 minuter. Alexander Ståhle, VD på Spacescape, höll ett föredrag om framtidens statstrafik där han bland annat definierade en smart stad som en plats med hög interaktion till låg kostnad.

 

Efter paus med fikabuffé inledde Elin Pietroni, chef för övergripande planering Umeå kommun, med att sätta en lokal prägel utifrån samhällsplanering och transporter och hur vi kan arbeta med beteendepåverkan. Projektets framgångsrecept och resultat presenterades av Caroline Mattson, Trafikkonsult Trivector, som bland annat redogjorde för hur många medborgare Be Green Umeå har nått ut till under projekttiden.

 

Projektets aktiviter lever vidare
De mest framgångsrika aktiviteterna och investeringarna fördes vidare till Umeå kommun och samarbetspartners genom en konkret överlämning. De som i fortsättningen kommer ansvara över följande är:

  • Luftvisulatorn - Margareta Green Palo, Miljö- och hälsoskydd Umeå kommun
  • MCC (Green Room) - Margareta Green Palo, Miljö- och hälsoskydd Umeå kommun
  • Cykelgaraget på flygplatsen - Ibrahim Al-turk, Umeå Airport
  • Webbtjänsten för samåkning - Erik Sedig, Umeåregionens kansli
  • Testresenärsaktivitet - Lars- Eric Lindbergh, Umeå Kommunföretag
  • Park & Bike - Lise-Lotte Lundberg, UPAB
  • Hemsidan begreenumea.se - Charlotte Lundqvist, chef Strategisk utveckling Umeå kommun

 

Eftermiddagen avslutades med ett föredrag av moderatorn Mattias Goldmann som han själv valt att kalla: Bilen, bränslet och beteendet - nu kommer ketchupeffekten. Därefter satte gospelkören Triumphant Gospel Choir från Mellansels folkhögskola punkt genom att framföra låten "Oh Be Green".